Koekjes, Stamppod en bootje varen

Joeps, mijn eerste teambuilding bij communicatiebureau ARK zit er alweer op. De zon was lief, het Nederlandse natuurpark ‘De Biesbosch‘ paradijselijk en wij onverschrokken – misschien net iets te. Toch als je het aan dat ene hertje vraagt. Of aan die tortelduifjes met kaas-en-wijnbuffet in hun sloep (best gezellig trouwens).

‘Kijk, een ooievaar!’, riep de kapitein van ARK enthousiast naar een fuut, eend, zwaan, reiger … als het maar vleugels had. Behalve gevaren en gezwaaid hebben we vooral gefeest. Mijn team* won met glans een partijtje Kubb en na een stevige slok moed sprongen – of vielen – zes zeebonken en -meerminnen in de koude rivier. Opwarmen deden we rond de grill van een Finse ‘kota’ en ’s nachts zochten we de slaap op in eikenhouten ‘pods’.

Hij was meer dan geslaagd, onze eerste matrozentrip. Maar ook een ietsiepietsie speciaal. Vooral het dansgekronkel en de pindasausprotten blijven nog wel even bij.

* Lees: mijn drie medespelers. Mijn luid verkondigde werptalent verstopte zich voor de gelegenheid in mijn kleine teen.

Bananenkoekjes met chocolade

Op één solidair stukje tankstation-Ritter na bleef de teambuilding chocoladevrij. Nu ik geniet van het zonnetje in eigen tuin dwalen mijn gedachten af naar rarara … chocola. Onze fruitmand slinkt niet snel genoeg, dus maak ik chocoladekoekjes van banaan.

Voor 12 koekjes:

  • 30 g hazelnoten
  • 30 g amandelen
  • 2 dadels
  • 2 bananen
  • 1 el honing
  • ½ el kaneel
  • 1 el cacaopoeder
  • 130 g havervlokken

Voor de afwerking:

  • Sesamzaad
  • 50 g pure chocolade
  • 1 mespunt boter of kokosolie

Hak de noten en dadels fijn in een keukenrobot. Voeg de bananen toe en laat de machine nog even verder draaien. Doe er de honing, kaneel en het cacaopoeder bij en pas daarna de havervlokken. Verdeel het koekjesbeslag in hoopjes en duw die plat met de achterkant van een lepel. Ik heb er nog wat sesamzaad over gestrooid voor een knapperige beet. Zet ze 15 minuten in een warme oven van 180 °C.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (ik voegde een mespunt boter toe voor een mooie glans). Zodra de koekjes klaar zijn, besmeer je de bovenkant met de chocolade. Laat afkoelen in de koelkast. Bon appétit!

2 Replies to “Koekjes, Stamppod en bootje varen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s