Meer-tijd-om-te-broeden-buisjespasta met restjes

‘Shit just got real.’ Mijn oud-collega’s hebben hun sporen nagelaten: de dag nadat ik officieel een mevrouw werd, prijkten er twee drolletjes op mijn bureau. De cakejes heb ik opgepeuzeld, de prikker met welgekozen opschrift vond zijn weg naar het toilet. Zodat de vette knipoog blijft. En ik mijn eigen knipoog niet vergeet.

Op de rechtermuur van ons kleinste vertrek lees ik dat het oké is om uit de maat te dansen en vaar ik mee met de seutjesboot – een aandenken aan mijn gekke oude team. De leenspreuk van een al even creatief vriendenpaar maakt onze doka compleet: ‘Geniet, liefst hier en nu, van al het lekkers op het levensmenu.’ Geen betere plek om op ideeën te broeden dan op het toilet.

Tijdens de week kook ik graag kort en krachtig; dan borrelt het te veel in mijn hoofd om de potten bij te houden. Vandaag doe ik mijn ding met tomaatjes van eigen kweek en restjes – restjes op z’n Italiaans!

Ui, look, olijven, gedroogde tomaat … drie vierden van de ingrediëntenlijst hebben we standaard op voorraad. ‘Arrivederci, Hans!’ – mij ziet de Colruyt vandaag niet meer.

Rigatoni voor twee met zwarte olijven, tomaat en spinazie

  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 7 à 8 zongedroogde tomatenpartjes
  • 1 handvol kerstomaatjes
  • ½ potje zwarte olijven
  • 250 g rigatoni
  • 200 g jonge spinazie
  • Pecorino of vegan parmezaan
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Kook de rigatoni al dente. Snij de ui in ringen en de gedroogde tomaten in stukjes. Snipper de look fijn en hak de olijven in vieren (ik gebruik olijven met pit omdat ik die lekkerder vind). Stoof alles samen in een pot met een scheut olijfolie. Voeg na enkele minuten de kerstomaatjes toe en kruid met peper en zout.

Haal de pot van het vuur en meng de pasta en rauwe spinazie erdoor. Nog enkele schilfers pecorino en … buon appetito!

One Reply to “Meer-tijd-om-te-broeden-buisjespasta met restjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s