Donkerblonde nostalgiebrownies

Wdj.’ Dit weekend was Harry op bezoek. Erasmus-Harry. De Harry die ik samen met een handvol aanvankelijk weinig sociale medestudenten ruim zes jaar geleden heb leren kennen in het vriendelijkste – en wellicht ook kleinste – dorp van Spanje: Castellón. Dus pakte ik mijn cupcake-tas voor een avondje lachen, dansen, roepen, (semi-)zingen, gekdoenerij. Want ‘we don’t judge’. Time to love life.

Met z’n vijven zijn we, de Erasmus-bende. En een lieve zesde. Maar afgelopen weekend was het gewoon wij: een galante Brit, vier overtuigde West-Vlamingen en een nieuwe Wetteraar – de een al wat (wereld)vreemder dan de ander. We hebben elkaar leren kennen toen we onszelf nog moesten ontdekken en zijn samen een nieuw leven ingerold. Ook al denken we soms anders, ze zitten in mijn hart. Niet alleen om de verhalen die we delen, maar omdat ze zo volkomen zichzelf zijn: aanstekelijk lachen met hun eigen mopjes, spontaan een arm lenen, ongegeneerd dansen uit de maat, even koppig zijn voor een ander als voor zichzelf, gul zijn met knuffels en luisteren zonder te oordelen (of dat toch enigszins proberen).

Verrassingsbezoek vraagt om verrassingsgebak, en een feestje om chocola. Maar voor deze midnight trip down memory lane was de keuze snel gemaakt: (‘Oy … Yeh man‘) donkerblonde nostalgie-brownies!

Brownies met stukjes witte chocolade en surprises

Donkerblonde brownies met surprises

Voor 16 brownies:

  • 120 g boter
  • 160 g purechocoladedruppels
  • 200 g rietsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 2 eieren
  • 2 el cacaopoeder
  • 125 g bloem
  • 50 g witte chocolade (in stukjes)
  • 1 handvol surprises: M&M’s, karamelsnoepjes, stukjes Snickers/Mars …

Smelt de boter au bain-marie met 110 g pure chocolade. Haal de 2-in-1-pot van het vuur en laat even afkoelen. Voeg de suiker en vanille toe en breek er één voor één de eieren bij. Zeef de bloem en cacao en spatel ze door het beslag.

Werk af met de rest van de chocolade en je zelfgekozen surprises en giet het beslag meteen in de vorm. Bak de brownies 30 minuten in een warme oven van 200 °C. Ze zijn klaar zodra de bovenkant begint te barsten en een prikker er bijna schoon uitkomt. Mmm, nog zo’n geur die in mijn krullen kruipt …

2 Replies to “Donkerblonde nostalgiebrownies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s