Er(w)tzeer

Ik heb het koud. Mijn hart is moe en mijn tong voelt zwaar. Ik wil er niet over praten, mijn hoofd zit te vol. Met verdriet van haar, van hen, van ons en mezelf. Voor hem. En zoveel voor haar.

‘Duij toe of den bol af, ea!’ weerklinkt het in mijn hoofd sinds maandag. 

Afscheid nemen – bestaat er überhaupt zoiets? Ik mis je nu al voor iedereen en ik weet niet wat er nog komt. Al die grote en kleine dingen waar we je zo vanzelfsprekend bij hadden gedacht. Maak maar dat je alles volgt, want je bent er wel. Altijd. In ons allemaal. Of anders den bol af, hé! Tot morgen, parrain. Misschien. Ik hoop dat jij het nu warmer hebt.

Als ik kon, nam ik jullie tranen weg. Dan haalden we alleen maar hechte herinneringen op. Want daarvan hebben we er genoeg – genoeg om te delen, bij te lachen en even sappig door te vertellen. Ik ben trots op parrain en alles wat we samen zo (h)eerlijk hebben meegemaakt. Nu is het aan ons om koppig voor hem te zijn.

Routine-erwtensoep en ciabattapizza’s

Voor de soep:

  • 350 g diepvrieserwten
  • 1 teentje look
  • 1 ½ tl groenecurrypasta
  • Peper & zout

Voor de ciabattapizza’s:

  • 2 tomaten
  • 1 dikke teen look
  • 1 sjalot
  • 1 ciabatta
  • 2 mozzarellabolletjes (of 100 g feta)
  • 1 handvol verse basilicum
  • Provençaalse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn …
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Pel het lookteentje en snij het grof voor de soep. Doe de erwten in een kookpot en giet er water bij tot ze zo’n 2 centimeter onder staan. Voeg de look en groene curry toe en laat 8 minuten koken. Mix de soep en kruid met peper en zout.

Snij de tomaten in plakjes en snipper de look en sjalot fijn. Bak de ciabatta een 7-tal minuten in een oven van 200 °C – tenzij je een vers broodje gebruikt. Snij ‘m open en beleg beide helften achtereenvolgens met tomaat, basilicum en mozzarella (of verbrokkelde feta). Werk af met peper, zout, look en sjalot en kruid gul met tijm en rozemarijn. Druppel er wat olijfolie over en gril 15 minuten in de oven, opnieuw op 200 °C. Snij de ciabattapizza’s in stukken en serveer met de erwtensoep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s