Hokjesdenken met aperowafels

‘Geleende tijd’, lees ik in dS. Niet toekomstig, niet verleden en al zeker niet voltooid – geleend. Tijdelijk losgepietst (met de intentie) om daarna terug te geven. Zoals je kennis kan lenen, verhalen, advies, een passie, taal, bruidsjurk of parrain.

Zoals wij ons Provençaals uitzicht lenen, zo leent onze mol de tuin. Ik begin bijna te denken dat hij nooit van ons is geweest. Het dier heeft onze Gentse gewoonte losgewroet, onze binnen-buitenpicknickdrang. Bye, kriebelgras, hello, haardvuur. Wachten is nooit een van mijn sterktes geweest. Zodra de lente komt piepen, leen ik de tuin terug.

Schoon toch, tijd lenen om nieuwe levens te dromen? Vooruitdromen. Van een doorleefd tuinhok bijvoorbeeld, waar ik kan prutsen, plannen, proberen, creëren, dagdromen en hem weer verliezen, mijn tijd. Teruggeven doe ik ‘m toch. Beloofd.

Hokjes. Nu VTM-journaliste Bo van de hare af wil, leen ik ze wel. Niet voor mijn hoofd of het werk, wel als nieuwe doka en boekenkast. En als krokant smaaklabyrint. Want ‘form follows function’: als ik tijd wil lospietsen met vrienden haal ik gewoon mijn wafelijzer uit de kast.

Hartige aperowafels van bladerdeeg

Voor 6 wafels:

  • 1 bol mozzarella
  • Prosciutto
  • 1 vel bladerdeeg

Voor de pesto:

  • 20 g pecorino
  • Basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • Sap van ½ limoen
  • 1 scheut olijfolie
  • Peper

Snij de mozzarella in plakjes en trek de ham in stukken. Mix de ingrediënten voor de pesto en kruid met peper. (Zout hoeft niet: de pecorino is al zout genoeg.)

Rol het bladerdeeg open en snij het horizontaal in 4 en verticaal in 3 gelijke repen. Rangschik de stukken op vorm, zodat je er straks telkens twee op elkaar kan passen. Bestrijk de helft met pesto tot 1 cm van de rand en beleg met mozzarella en prosciutto. Bevochtig de randen en plak er een tweede stuk bovenop. Laat de wafels zo’n 7 minuten sissen in een heet wafelijzer tot ze goudbruin kleuren. Bon apéro!

One Reply to “Hokjesdenken met aperowafels”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s