Paasspetsertjes

Er klinkt vogelzang als van een sopraan. De hemel is donzig en de zonnebloemen doen wat ze in hun moedertaal beloven: draaien naar de zon. Aan de andere kant van de witte tuinmuur hobbelt de buurjongen uitgelaten heen en weer. Hobbeldé. Hij is zijn speeltje kwijt … of zijn slaap verloren. Ding-ding-dong. De kerkklokken winnen het van hem met glans.

Twee weken geleden was het hier van de klokken. Tom had zorgvuldig de eitjes verstopt: achter de cactussen, bij het plafond, op het toilet (erop, niet erin), tussen het brandhout, vastgeplakt aan foto’s … ‘Mamaaa, kom jij naar buiten?’ De jongen is weer vrolijk. Ik ook. Terwijl ons bezoek driftig rondsnuffelde (of -rende, in Jaspers geval), probeerde ik quizmaster te spelen over de pannenkoeken en het spel. ‘Iiiik heb … jullie eitje gezien!’ – ook mijn papa was merkbaar enthousiast. Pasen was zalig, van het familie-Chinees tot de gezinsbrunch. De perfecte traditie om elk jaar weer ongeremd mee te spelen.

We hadden misschien een tikje overdreven met onze paastafel; nog een week hebben we ervan nagenoten. De voorkamer stond vol: met fruitsalade, pompelmoessap, citroenlimonade, gekookte eitjes, gebakken champignons, broccoliquiche, beleg, verse olijven, brood, chocoladekoeken, crunchy ontbijtrepen, chocolademuffins met courgette, een stuk taart van oma, de laatste potjes avocado-chocolademousse … en pannenkoekjes met bosbessen en banaan.

Bosbessenpannenkoekjes (‘spetsertjes’) met banaan

Voor 20 à 25 pannenkoekjes:

  • 150 g bosbessen (diepvries)
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 400 ml melk

Voor de afwerking:

  • 1 banaan, in schijfjes
  • Boter (voor in de pan)

Haal de bosbessen 1 nacht van tevoren uit de diepvries en laat ze ontdooien in de koelkast. Snij de banaan in schijfjes. Scheid de eieren. Klop het eiwit in pieken en kluts de dooiers los.

Doe de droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk er de melk in en klop met een spatel tot een stevig beslag. Roer daarna het eigeel erdoor en het opgeklopte wit. Werk af met de blauwe bessen.

De blauwe bessen spatten open net voor de pannenkoeken beginnen te kleuren. Ik heb er plezier aan beleefd tot de allerlaatste pan.

Smelt een mespunt boter in een hete pan en maak met een sauslepeltje 3 cirkeltjes van het beslag. Leg er enkele schijfjes banaan op en bak ze aan weerszijden goudbruin. Ik vind de pannenkoekjes het lekkerst met ahornsiroop.

One Reply to “Paasspetsertjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s