Boem, pats, crumble!

Gesprongen, gesprongen, gesprongen, gesprongen … gesprongen. Na wikken en wegen, een mail, een glas, boem-pats en biocake – ben ik gesprongen. Hard en hoog. Ik land pas deze zomer. En dan? Dan zweven we samen. Mínstens even hoog.

Ha! Er gebeurt zoveel geks de laatste tijd. Groot geks, goed geks – behalve dan vanmorgen (autobotsing). Binnen twee maanden ben ik een ander mens. De uitnodigingen zijn klaar en de brief zit ondertekend in mijn tas. In augustus groeit mijn hart uit mijn borst en werk ik aan mijn beenspieren naar Gent. Ik wil er mijn impact verkleinen door ‘m te vergroten. Lokaal, nationaal, voor ’t milieu en voor ons.

In augustus trouw ik met Tom en denk ik met mijn vingers bij communicatiebureau Brand Senses (intussen ‘make sense‘), maar vanavond eet ik crumble; van havermout, zonder boter en met frambozen – omdat de nichtjes erom hebben gevraagd. Lekker als dessert én ontbijt. ’t Is mijn weekvariant op brunchy ontbijtrepen en een perfect alternatief voor ola-granola.

‘Let them eat crumble!’ Als Marie Antoinette had geweten hoe veelzijdig die was, had haar beroemde citaat ongetwijfeld anders geluid. Deze eet ik graag als tussendoortje, als dessert en zelfs als ontbijt, in een pot met yoghurt en een extra snuif kaneel.

Havermoutcrumble met frambozen

 Voor 1 schotel:

  • 400 g frambozen (diepvries)
  • 45 g hazelnoten
  • 90 g havervlokken
  • 25 g amandelmeel
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie (vast)
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 mespunt pindakaas
  • 1 handvol amandelschilfers
  • kaneel
  • nootmustkaat

Stort de frambozen in een cakevorm of ovenschaal. Hak de hazelnoten grof. Klop de kokosolie samen met de siroop, suiker en pindakaas en voeg de hazelnoten, havervlokken en het amandelmeel toe. Meng goed. Verdeel het haver-notenmengsel over de frambozen en kruid met kaneel en nootmuskaat. Strooi er een handvol amandelschilfers overheen en bak de crumble 35 minuten op 175 °C.

Vervang voor appelcrumble de frambozen door 3 appels (in blokjes) en 2 handjes rozijnen en bestrooi ze gul met kaneel.

One Reply to “Boem, pats, crumble!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s