Smelten bij chocoladehaverkoekjes

ik
zie
ruik
proef
je
smelt
in mijn gedachten.

Ze zijn zo lekker dat ik er lyrisch van word, deze koekjes van haver. Van-haver! Uiteraard. Binnenpretje.

’26 days to go, Tom and Karen!’ De zon heeft een loopje genomen met de tijd. Ter compensatie? Kan. Mijn benen zijn met vakantie. Ze hebben geplonsd, gesprongen, getrapt, geweekt, gewiebeld(/gedanst?) en in de tuin gekampeerd. Les vents d’été sont arrivés ! 

Een munt om te douchen, weet ik nog van De Gavers. Mountainbiken met waterijs, De Muur. De Sangría (die de doorslag gaf). En dan vier paar rode wangen terug op de klim. ‘Go, go, go, Wannes!’, ‘Komaan, Nico!’, ‘Bijna, Edith!’ – stilte. Sebbie sjeesde tussen de slokken door. Slik. Aanmoedigen ging mij beter af.

Juli was de maand van de kapseltapasproef. De zandtenen. De vriendinnen in briefvorm en Google Maps op puzzelstukjes. Priorzegel, kunstwerk, lieve letters, lijntjesspel. Geplakt. Gekrast. Geprint en (on)geknipt. Met wegvlieghartjes en een supertip. Twee weken tot de vrijgezellen. Of ik op tijd mijn inwendig kompas vind? Mmm.

Het hete lees-zen-zweet-gin-kaartweekend. De tentententoonstelling. Wachten op de maan. En de something-borrowed-/zoek-de-zeven-verschillen-sluiertocht. Royaal goedgemaakt met een gouden high tea. Pom-pom-pom. De boiler klinkt weer. Zalig. Augustus druppelt binnen als een warme zomerdouche.

Mijn juli-adresjes: De Muur van Geraardsbergen, Polé Polé Beach, Brussel, de Gentse Feesten, de sterrenwacht (bijna), WaerwatersDomestic

Smeuïge chocoladekoekjes met havermout

  • 140 g havervlokken
  • ½ tl zout
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • 85 g chocolade (zo puur mogelijk)
  • 2 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el sesampasta
  • 2 scheutjes (amandel)melk

Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine met het zout, het bicarbonaat en de suiker. Voeg de chocolade toe en laat opnieuw draaien, dan is die ook meteen fijngehakt. Lepel de kokosolie erbij, de siroop en de sesampasta. Eindig met de melk en meng nog eens goed.

Vorm met twee lepels ronde koekjes van de chocolademassa en duw ze plat. Ik gebruik de zijkant van een lepel en klop zachtjes, zo blijft het beslag niet plakken. Bak ze 7 minuten in een warme oven van 180 °C. Laat je chocoladedessert minstens 10 minuten afkoelen en … smelt! Dank je wel, Bye Bye Cheeseburger-Steffi. Graag gedaan, lieve lezer. Écht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s