Perceptie

‘En die oudere vrouw?’ Het meisje met de Britney-staartjes draait zich naar achteren voor bevestiging. Waarop ik krampachtig zoek naar iemand die voldoet aan de beschrijving. ‘Ja, weet wel, die gekke’, valt een andere veertien- tot vijftienjarige haar bij. Ze zouden maar met z’n achten zijn, minus de oudere vrouw. ‘Negen, met Renée.’ En dat is toch maar mager voor een voorstelling.

‘Waarom doen júllie eigenlijk niet mee?’ Ik kijk betrapt naar Lies en terug. Dat we jammer genoeg al plannen hebben dat weekend. Niet omdat we minder showbeest zijn als zij, nee. Of dat we de choreografie vergeten als we starten op een andere plek. (Ik links van Lies, op de tweede rij.) Wij spiegelen ons aan de veertien- tot vijftienjarigen. Die er allesbehalve veertien uitzien, trouwens. Ze zijn groot, dragen hun joggings hoog in hun taille en knopen hun T-shirts tot cropped tops. Ze kijken zelfzeker in de spiegel – stuurs, uitdagend, stoer. Overwegen geen knielappen wanneer ze over de harde plastic vloer kruipen. Rollen hun hoofden als jojo’s. (En hun haar draait wel volgzaam mee.) Zij onthouden de pasjes beter. Wij lachen meer af.

De oudere vrouw blijkt de twee- tot vierentwintigjarige die ragga danst alsof ze nooit anders gedaan heeft. Wanneer ik thuiskom na een deugddoende lachbui, bedenkt Tom zich hardop dat hij bijna dertig wordt. ‘Da’s toch een grens, hè.’ – ‘Perceptie, Tom. Alles is perceptie.’

Zo loopt mijn weekend op z’n laatste benen >

Proefde ik deze maand opnieuwo nostalgie, nostalgienostalgie, de liefdesspot op StuBru, haverkoeken.

Gekaramelliseerde noten

Voor 2 potten (1 voor jezelf, 1 om te delen):

  • 250 g noten, bv. amandelen, pecannoten, walnoten
  • 3 el kokosolie (35 g)
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 el ahornsiroop
  • Snuf kaneel
  • Snuf zeezout

Verhit de kokosolie in een steelpan. Voeg de kokosbloesemsuiker, siroop en kaneel toe zodra de olie begint te pruttelen. Roer tot de suiker gesmolten is. Zet de pan van het vuur, meng de noten door de hete stroop en spatel ze voorzichtig naast elkaar op een bakmat of op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze subtiel met grof zeezout en bak ze 20 minuten in een oven van 175 °C. Schud de noten halverwege om, zo smaakt elke beet even karamel-krokant.

Laat de gekaramelliseerde noten afkoelen op de bakmat voor je ze in een confituurpot schept, er een strik om windt en ze tijdens Tournée Minérale wegschenkt in plaats van een fles wijn.

PS Ik vond intussen een lokale markt voor verpakkingsvrije noten, nl. BE O in Gent. Je vindt er ook tonnen dadels, zaden, havermout, meel, kokos, bonen, linzen, bloem, rijst, groenten en fruit, honing, sapjes, wijn van de tap, purechocoladelatten met hazelnoten … 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s